Pinksterpad Nieuw-Lekkerland, een inspirerende wandeltocht

vrijdag 6 april 2018
Het Pinksterpad is een inspirerende wandeltocht, op de middag van Tweede Pinksterdag. Op de route krijgt u zo nu en dan iets aangereikt: een foto, een spreuk of iets anders om over door te praten onderweg.

Het Pinksterpad is in 2011 voor het eerst georganiseerd door een samenwerking van de IZB en kerken op Goeree-Overflakkee. De eerste aflevering van het Pinksterpad trok zo’n 300 bezoekers. Niet alleen mensen 'van het eiland', maar ook uit andere delen van Nederland. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerende activiteit. Deelnemers lopen van kerk naar kerk. De uitvoering verschilt per plaats. De tocht is toegankelijk voor alle leeftijden en liefst ook voor kinderwagens en rolstoelen. Er is keuze tussen een korte en een langere wandeltocht. (te weten 6 en 12 km.) Het Pinksterpad wordt inmiddels op meerdere plaatsen in het land georganiseerd.

Wat zijn de plannen in Nieuw-Lekkerland?

Op Tweede Pinksterdag, 21 mei 2018, hopen we voor de tweede keer deze tocht te gaan houden in de prachtige omgeving van ons dorp. Er zijn 2 routes gemaakt waarbij we verschillende van onze deelnemende kerken willen aandoen. Keerpunt is het samenwerkingsverband tussen 5 verschillende kerkelijke gemeenten in Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Vier kerken op de route zullen open zijn en u wordt gastvrij ontvangen met koffie/thee of een versnapering en verrast met kleine activiteiten, een presentatie, een spel, of u kunt luisteren naar muziek. De korte wandelroute blijft binnen het dorp, in de langere route lopen we ook een stuk langs de molens van Kinderdijk.
Begin- en eindpunt van de tocht zal zijn in de Maranatha kerk aan de Mattenbies 1. Vanaf 12:30 is de kerk open. Om 13:00 uur wordt u welkom geheten en krijgt u een korte uitleg bij de wandelroutes. Opgeven is niet nodig, iedereen is welkom.
We hopen u alvast een beetje enthousiast gemaakt te hebben en zien u graag op maandag 21 mei!

Maranathakerk

Mattenbies 1