Zanggroep Joy uit Nieuw-Lekkerland

Zanggroep Joy is In 1992 ontstaan in de Maranatha-gemeente. Er werd door de jeugd en jeugdleiding een gelegenheidskoor samengesteld om muzikale medewerking te verlenen aan een jeugddienst op 27 september van dat jaar.

Ondanks diverse ingrijpende veranderingen door de jaren heen zijn wij zeer dankbaar dat Joy inmiddels al 25 jaar zingend het Evangelie mag verkondigen. De zanggroep telt nu bijna 35 leden. Allen verschillend van leeftijd en (kerkelijke) achtergrond maar met hetzelfde verlangen: getuigen van ons geloof d.m.v. liederen en muziek van gitaar, dwarsfluit & keyboard. Samen zingen en musiceren, liederen van hoop, troost en verwachting. Niet tot eer van onszelf maar tot eer van onze Hemelse Vader.

Sinds mei 2012 staan we onder de enthousiaste leiding van dirigente Carine Schutte en wordt er gewerkt aan een (deels) nieuw repertoire met meerstemmige liederen en/of Engelstalig. Een groot deel komt uit de opwekkingsbundel en de Evangelische liedbundel. Daarnaast zingen we ook  psalmen in een nieuw en eigentijds arrangement. Verder wordt er gewerkt aan koorregie/ podiumpresentatie. Joy blijft dus volop in beweging.

Zanggroep Joy Nieuw-Lekkerland

Zanggroep Joy in uw gemeente of (zorg)instelling?

Zo’n vijf keer per jaar zingen we tijdens een dienst in de Maranatha-gemeente. Daarnaast zingen we met een kleinere delegatie twee keer per jaar op zondagmiddag een uurtje in De Haven aan de Tjalkstraat. Het is heel bijzonder om samen met mensen met een beperking liederen tot eer van de Heer te mogen zingen. Ook hier is iedereen van harte welkom om mee te zingen of om te luisteren en altijd ter afsluiting gezellig een kopje koffie of thee met de bewoners te drinken.

Ieder jaar wordt er aan het begin van de Adventsperiode een Kerst Sing-In georganiseerd, een avondvullend programma met een mix van(meerstemmige) luisterliederen & liederen die jong en oud mee kunnen zingen. Het concept hiervan is ook geschikt om in te passen in een kerkdienst.

Als zanggroep streven we ernaar gemiddeld drie keer per jaar een bijdrage te mogen leveren in diensten van andere gemeenten of in andere (zorg)instellingen. We vragen hier wel een onkostenvergoeding voor. Heeft u suggesties en/of een uitnodiging? We staan er voor open.

Lid worden van Zanggroep Joy?

Op maandagavond komen we bij elkaar om te repeteren. De avonden staan voor gezelligheid en een luisterend oor, samen delen en elkaar steunen in goede en in slechte tijden. Er is ruimte voor gekheid maar ook tijd om er serieus en stevig met elkaar tegen aan te gaan. Ben je 16 jaar of ouder en wil je God (opnieuw) leren kennen of stem je in met de geloofsbelijdenis van de Christelijke Kerk, dan ben je van harte welkom. Vooral de mannen (tenoren) kunnen nog versterking gebruiken.

Nieuwsgierig? Loop dan gerust op maandagavond eens vrijblijvend binnen om te luisteren en/of mee te zingen. We beginnen om 20.00 uur. Rond de klok van 20.45 uur hebben we een kwartiertje pauze en dan zingen we verder tot 22.00 uur. We kijken uit naar uw/jouw komst.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op via [email protected] of bel Marriëtte de Jong: 06-11596460.
Volg ons ook op Facebook.